English Suomi

  1. Seuran historia
  2. Ohjaajat
  3. Yhteystiedot
  4. Seuran vaakuna

Academia Liechtenaueriana Helsingiensis ry on vuonna 2013 perustettu, rekisteröity helsinkiläinen yhdistysmuotoinen seura. Seuran tarkoitus on levittää ja edistää historiallisten eurooppalaisten kamppailutaitojen tuntemusta ja harjoittelua, sekä yhdistää asiasta kiinnostuneita harrastajia. Seuran nimi on latinaa, ja tarkoittaa yksinkertaisesti Helsingin Liechtenauer-akatemiaa.

Takaisin sivun alkuun

Seuran pääohjaajana toimii allekirjoittanut, helsinkiläinen Peter Henry Karis. Olen innokas keskiajan sotahistorian ja kamppailulajien harrastaja. Historiallisten eurooppalaisten kamppailutaitojen harjoittelemisesta kiinnostuin alunperin opiskellessani Skotlannin Edinburghissa. Siellä tutustuin 1600-1700-lukujen brittiläisen korikahvamiekan käyttöön ja historiaan tunnetun HEMA-opettajan, Maestro Paul Macdonaldin ohjauksessa. Nopeasti kuitenkin kiinnostukseni heräsi keskiaikaisiin järjestelmiin, etupäässä saksalaiseen, Johannes Liechtenauerin kehittämään pitkämiekkataitoon sekä samoista lähteistä löytyvään tikari- ja aseettomaan kamppailuun. Nyt Suomeen palattuani tahdon olla osaltani levittämässä tätä hienoa harrastusta ja tekemässä sitä tunnetummaksi. Minulla on myös ohjaajan arvo (1.dan musta vyö) modernissa saksalaisessa jujutsussa, ja toimin ohjaajana Tapanilan Erän Ju-Jujutsujaoksessa.

Maaliskuussa 2013 osallistuin Englannin Leedsissä vuosittaisen SWASH-seminaarin yhteydessä järjestettyyn pitkämiekkaturnaukseen, jossa yli 24 osallistujaa mm. Englannista, Skotlannista, Hollanista ja Suomesta pitivät huolen siitä, että taso oli kova ja kilpailu ankaraa. Olen ylpeä voidessani sanoa sijoittuneeni lopulta kolmanneksi ja saaneeni kotiinviemisiksi SWASH 2013 pitkämiekkaturnauksen pronssimitalin.

Apuohjaajana Academiassa toimii Kimmo Korhonen. Kimmolla on aikaisempaa kamppailuharjoittelukokemusta kiinalaisten lajien puolelta; modernia Wushua Korhonen harjoitteli ja ohjasi Helsingissä noin kymmenen vuotta, ja tällä hetkellä hän harjoittelee historiallisen miekkailun lisäksi Wing Tsunia. Kimmolla on omakohtaista kokemusta myös modernista Ju-Jutsusta sekä Kombatanista.

Toivotamme kaikki asiasta kiinnostuneet lämpimästi tervetulleiksi mukaan harjoittelemaan!

Takaisin sivun alkuun

Facebook-sivuwww.facebook.com/academia.fi
Sähköpostiosoite:

Takaisin sivun alkuun

Seuran vaakunan aihe on yhdistelmä Baijerin herttuakunnan vaakunaa, seuran perustajan omaa vaakunaa, sekä keskiaikaisten taisteluoppaiden symboliikkaa.

Baijerin - tuon seurassamme harjoiteltavan pitkämiekkatyylin synnyinseudun - vaakunan alunperin sinivalkoinen (tai oikeammin sinihopeinen) vino kärki kärkiruutu kuvio on vaihdettu Suomen vaakunan pääväreihin: kultaan ja punaiseen. Kilven lakiossa eli ylälaidassa oleva leijona ja sen kultainen ja musta väritys on ote seuran perustajan omasta henkilökohtaisesta vaakunasta. Leijonan symboliikka on selvä: se viittaa rohkeuteen ja taistelutahtoon, eli minkä tahansa kamppailutaidon kulmakiviin. Samoihin ominaisuuksiin viittaa myös motto: "ein Hertz als ein Leo" - Sydän kuin leijonalla - joka on lainattu suoraan 1400-luvun loppupuoliskolla kirjoitetusta baijerilaisesta kamppailuoppaasta. Samaisesta kamppailuoppaasta tulee myös vaakunan kypäränkoriste: jalohaukanpäinen miekkamies, joka kuvaa kamppailijan valppautta ja nopeutta.

Vaakunaselitys:
Kultaan ja punaiseen palkittain kärkiruutuisella kilvellä mustaan ja kultaan halkoinen lakio, jossa kävelevä taakseen katsova, kruunattu vuorovärinen leijona.
Kilven päällä pistokypärä, kypäränpeite punainen, vuoripuoli kultaa. Lakipunos kultaa ja punaista.
Kypäränkoristeena nouseva alaston kultaihoinen mies päänään punainen kultanokkainen haukanpää ja oikeassa kädessään hopeinen punakahvainen miekka, jonka väistin kultaa.

Academia Liechtenaueriana Helsingiensis ry:n vaakuna on rekisteröity Suomen heraldiseen seuraan numerolla 1762.

Takaisin sivun alkuun

Copyright © Peter Henry Karis AD 2013